Anem x + matemàtiques 2021-2022

anem

ANEM x + Mates

El projecte Anemx+Matemàtiques està impulsat pel Ministerio de Educación, en el marc del programa Profundiza en què també hi participa el Departament d’Ensenyament, a través del CESIRE CREAMAT. El programa està dissenyat per a l’alumnat amb bons resultats acadèmics que volen anar més enllà del que els ofereix l’ensenyament reglat.

En concret, Anemx+Matemàtiques consisteix en uns Tallers adreçats a l’alumnat de 4t d’ESO amb una certa destresa i gust per les matemàtiques, i més en concret per la resolució de problemes que es realitzaran en sessions (virtuals, mentre les condicions sanitàries així ho aconsellin) d’una hora de durada els dimecres a la tarda, i que seran gratuïts.

En cada sessió s’oferirà a l’alumnat aprofundir en aspectes de les matemàtiques complementaris als del currículum oficial. Per exemple, temes d’història, relacions entre literatura i matemàtiques, jocs d’estratègia, criptografia, geometria dinàmica,…

A Catalunya aquest curs s’impartiran els següents tallers: ’ADEMGI (Girona), APaMMs (Maresme), ABEAM (Barcelona), APMCM i TDL (Tarragona) i Lleimat (Lleida), amb possibilitats de doblar algun Taller, si hi ha demanda, com així ja ha succeït en cursos anteriors.


Pel que fa als tallers organitzats des de l’APMCM, enguany en realitzarem 16 (8 a Reus i 8 a Tortosa, doncs que mantenim el criteri geogràfic d’anys anteriors malgrat que, si més no inicialment, les sessions siguin virtuals). Aquests tallers que tradicionalment fèiem en sessions presencials de 2 hores de durada, els dividirem ara en dues sessions virtuals d’una hora cada una, la qual cosa farà que tinguem sessió pràcticament quasi cada dimecres.

Iniciarem l’Anem x + Matemàtiques 2021/2022 amb una sessió virtual conjunta de tots/es els/les alumnes inscrits/es de totes les associacions de professors de Matemàtiques de la FEEMCAT que tindrà lloc el proper dia 23 d’octubre, a càrrec del professor Fernando Blasco. A partir de llavors, iniciarem la resta de sessions els dimecres de les 18:00 a les 19:00 h., a partir del dimecres 10 de novembre.

En cas que més endavant poguéssim fer sessions presencials (mantindrem informats/es els/les alumnes en tot moment), adaptarem el format i les faríem a  l’Institut Gabriel Ferrater i Soler de Reus, i a l’Institut Dertosa de Tortosa. 

Enguany APMCM disposa de 20 places per Reus i 20 places per a Tortosa i ens agradaria poder arribar al major nombre de centres possibles, per tant en aquesta primera informació compteu amb que podeu inscriure a dues persones per centre; encara que teniu la opció de demanar places per a dos reserves més, en cas que quedés alguna  plaça disponible al final del període d’inscripció.


Calendari (*) sessions Anem x + mates a l’APMCM

Lloc de realització: Inicialment virtual, amb la opció si s’escau, de sessions presencials a l’INS Gabriel Ferrater i Soler  (Reus) i  l’INS Dertosa (Tortosa).

TALLER 1:          Sessió única: 23 octubre

TALLER 2:          1ª sessió:  10 novembre. i  2ª sessió: 17 novembre

TALLER 3:          1ª sessió:  8 desembre,  i  2ª sessió: 15 desembre

TALLER 4:          1ª sessió:  12 gener,   i 2ª sessió:  19 gener

TALLER 5:          1ª sessió: 2 febrer, i 2ª sessió: 9 febrer

TALLER 6:          1ª sessió: 23 febrer, i 2ª sessió: 2 març

TALLER 7:          1ª sessió: 16 març, i 2ª sessió: 23 març

TALLER 8:          1ª sessió 20 abril, i 2ª sessió 27 abril

(*) subjecte a possibles canvis per condicionants COVID19 o imprevistos sobrevinguts.


INSCRIPCIONS: del 6 al 17 d’ octubre.

Realitza aquí la teva inscripció


Per qualsevol dubte podeu adreçar-vos directament a

APMCM : apmcm@feemcat.org

Coordinador dels tallers de l’APMCM: Xavier Vives Bastida  xvives2@xtec.cat

Comments are closed.