Fem Matemàtiques – Informació general

El FEM MATEMÀTIQUES és una activitat que té la finalitat de contribuir a desenvolupar la competència matemàtica en tot l’alumnat de sisè de Primària i primer cicle de l’ESO. També permet intercanviar experiències i compartir propostes per part del professorat de les diferents comarques de Catalunya. A més, vol sensibilitzar la societat catalana en general sobre la necessitat de millora d’una educació matemàtica que afavoreixi el desenvolupament personal i la integració social d’uns ciutadans i ciutadanes lliures i responsables.

Es tracta d’una activitat organitzada anualment per la FEEMCAT amb el suport del Departament d’Ensenyament. Està dirigida a tots els alumnes de sisè de Primària i de primer i de segon d’ESO dels centres escolars de Catalunya. S’organitza en forma de concurs i es desenvolupa en tres fases.

Primera fase (es fa als centres)
Segona fase (es realitza de manera independent en cada una de les 5 associacions que forma part de la FEEMCAT: APMCM, ADEMGI, APaMMs,ABEAM, LleiMat)
Tercera fase o fase final (s’estructura com una jornada matemàtica amb un component lúdic)

Amb aquesta activitat ens proposem:

  • Potenciar el raonament matemàtic a través de la resolució de problemes.
  • Fomentar la capacitat de comunicació i argumentació matemàtica presentant activitats per resoldre en equip i exigint l’elaboració d’informes detallats.
  • Ajudar als nois i noies a adquirir seguretat i confiança en les seves capacitats per fer matemàtiques presentant-los activitats motivadores i que suposin un repte per a ells i elles.
  • Mostrar als professors i professores activitats lligades a l’entorn i problemes adequats per a treballar estratègies i desenvolupar actituds positives envers d’aquesta disciplina.

Participar al Fem Matemàtiques suposa cedir els drets sobre els treballs que es realitzin en les diferents fases de l’activitat.

Fem Matemàtiques 2020. Dates importants

Enguany estem de celebració! Aquesta serà la vint-i-sisena edició del concurs Fem Matemàtiques.
  • Novembre de 2019: publicació dels problemes de la primera fase en aquesta web.
  • Del 19 de novembre al 15 de desembre de 2019: Inscripció al FEM Matemàtiques 2020.
  • 15 de febrer de 2020: data màxima de lliurament dels treballs a la vostra associació de referència i confirmar el nombre d’alumnat participant.
  • 24 de març de 2020: realització de la segona fase per part de cadascuna de les associacions que formen la FEEMCAT
  • maig de 2020: celebració de la fase final a càrrec de l’Associació d’Ensenyants de Matemàtiques de Girona, ADEMGI.

 

Fem Matemàtiques 2020. Inscripcions

Ja podeu PREINSCRIURE el vostre centre mitjançant el formulari de la vostra associació de referència. Recordeu que aquesta encara no és la inscripció definitiva, que haureu de fer més endavant.Sigueu benvinguts!
  • Inscripcions APMCM: Associació de Professors de Matemàtiques de les Comarques Meridionals.