MMACA Tarragona 2019

Després de l’èxit del curs passat, del 14 de març al 16 de juny de 2019 podreu visitar al TINGLADO 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona l’exposició “Experiències Matemàtiques” del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA), gràcies a la col·laboració de l’APMCM, el Port de Tarragona, l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona i els Serveis Educatius de Tarragonès. Us adjuntem el cartell de l’exposició.

La Sala gran contindrà els mòduls de l’exposició on es pot treballar especialment el públic familiar i les visites escolars per a alumnes de 5è i 6è de primària, ESO i Batxillerat.

 

Podeu descarregar aquí el díptic amb tota la informació: díptic informatiu

 

Novetats del 2019:

– Una sala amb mòduls de l’exposició “Petites experiències matemàtiques” per a grups d’alumnes de 1r a 4t d’Educació Primària.

– Una sala i espais per a realitzar tallers i construccions de cúpules de Leonardo per a petits i grans que permetrà complementar la visita a l’exposició gran o petita.

Informació, horaris i reserves de les visites dels grups d’escoles i instituts: cliqueu en aquest enllaç.

Noves oportunitats per visitar per primera vegada, repetir o ampliar l’Experiència Matemàtica amb els vostres alumnes el proper curs 2018-2019.

Xerrades complementàries programades:

Paral·lelament a l’exposició hi haurà tres xerrades complementàries per al professorat interessat i que es podran acreditar si es fa la inscripció dins del programa de formació de zona del curs 2018-2019 clicant en aquest enllaç a partir del dia 1/01/19 (codi de l’activitat: 7091661709).

Lloc: TINGLADO 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona (dins de l’exposició)

Programa:

Dijous 14 de març de 2019

17:30 – “Pi-Xerrada” – a càrrec de membres del MMACA.

19:00 –  Inauguració de l’Exposició

Dijous 25 d’abril de 2019 a les 17:30

“Matemàtiques i literatura: una oportunitat”  – a càrrec de Xavier Roca, professor de matemàtiques de l’Institut Ramon Berenguer IV de Cambrils.

Dijous  30 de maig de 2019 a les 17:30

“Matemàtiques invisibles: prohibit no sentir!” – a càrrec de  Virginia Carmona, professora de matemàtiques de l’Institut Joan Amigó i Callau de l’Espluga de Francolí i professora del CRP Baix Camp.

 

Activitats familiars (cal reservar a http://tiquets.mmaca.cat).

Dissabtes 30 de març, 13 d’abril, 4 i 25 de maig i 15 de juny a les 10.30 h i a les 11.30 h
Dinamització de l’exposició “Petites experiències matemàtiques”. Activitat familiar amb fills de 6 a 9 anys. Amb un educador, els petits acompanyats per algun familiar podran afrontar diferents reptes que els permetran fer matemàtiques sense ni adonar-se.
Taller familiar “Cúpules de Leonardo” Activitat familiar (+6 anys).
Aquest és un taller on podreu participar tots, des dels més petits fins als avis. consisteix a construir, utilitzant un sol model de bastó, diferents models d’estructures. En acabar, podreu entrar dins la cúpula o bé aixecar-la i  traslladar-la.